<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

https://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service

This Page

has moved to a new address:

http://www.wandelblogdidierreynaert.be

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Wandelblog Didier Reynaert: augustus 2013

zaterdag 31 augustus 2013

31 augustus 2013 : Bissegem (20km)

Door omstandigheden kon ik mij vandaag geen verre verplaatsing veroorloven. Op de wandelkalender van AKTIVIA was er een wandeling (maximum 10km) vanuit het nabije Bissegem geprogrammeerd.
Aangezien ik toch wat meer kilometers wou wandelen, besloot ik om naar de startplaats in Bissegem te stappen en om na de wandeling ook terug huiswaarts te stappen.
Na een uurtje  (mijn Garmin gaf aan 6km) bereikte ik de startplaats.
Daar aangekomen, stelde ik vast dat de club ook een parkoers van 20 km had uitgepijld. Ik koos voor deze afstand.
De tocht bracht me via de Leieboorden en het Magdalenapark naar de eerste stempelcontrole op de Pottelberg.

 


Daarna stapte ik verder via de villawijk Rodenburg in de richting van het Kennedypark.
Nadat ik de drukke autoweg overstak, kwam ik bij de gebouwen van het nieuwe ziekenhuis van Kortrijk. Men is er momenteel bezig het ziekenhuis verder uit te bouwen en ik stond eventjes perplex toen ik de omvang en de grootte van deze site aanschouwde. Werkelijk indrukwekkend.



Ik passeerde  wat later de kantoorgebouwen van het Kenndeypark en kwam terecht in het prachtige, glooiende landschap ten zuiden van Kortrijk. Via enkele onverharde paden bereikte ik de wijk Sint-Anna en het Don Boscocollege en uiteindelijk de wijk Marionetten.





Ik liep er doorheen het prachtige natuurgebied dat werd aangelegd op een voormalige stortplaats. Boven op deze heuvel kwam ik bij de Libel. Van hieruit genoot ik van het mooie panorama. Via het bezoekerscentrum "Hof te Coucx" wandelde ik terug naar de Pottelberg.




Nu ging de tocht via een bedrijvenzone en de rand van Marke richting Leie. Ik volgde een tijdje de rivier in de richting van Kortrijk en via het natuurgebied "de Neerbeekvallei" bereikte ik het centrum van Bissegem om uiteindelijk langs de drukke weg naar de aankomst te stappen.




Ik had door enkele mooie stukken natuur gewandeld en genoten van de mooie golvende streek ten zuiden van Kortrijk.

De foto's : Bissegem 31 augustus 2013


Labels: ,

woensdag 28 augustus 2013

Tournai : Le 100 km des 5 clochers (2013)

Wandelclub Mont-Marche Tournai organiseert dit weekend een 100km tocht en dit ter gelegenheid van de 15de verjaardag van de club. Er kan gestart worden vrijdagavond (30/8) om 21h vanuit Doornik.


De tocht passeert ondermeer door Frankrijk : Saint-Amand-les-Eaux en Condé-sur-l'Escaut.
Via Peruwelz en Antoing wordt er terug naar Doornik gestapt.( http://www.mont-marche-tournai.be/100km.php)



Aan alle deelnemers veel succes.

Labels:

zondag 25 augustus 2013

25 augustus 2013 : Moen (25km)

17e Dwars door Groot-Zwevegem.

De wandeltocht werd ingericht door de wandelclub waarvan ik lid ben : de 12 uren van Lauwe.
De tocht ging eerst richting Sint-Denijs, waar er een controle was na 6km.


Vanuit Sint-Denijs stapten we een lus door het mooie glooiende landschap van het Land van Mortagne. Dit gedeelte stapte ik samen met Luc (de Viking). We stapten over de vele kerkwegels in de streek rond Sint-Denijs.
 

Na de 2e controle en een korte pauze vervolgden we de tocht. Nu stapten we in de richting van Zwevegem-Knokke. Willem had zich intussen bij ons aangesloten en we vervolgden samen onze tocht. Willem was fotograaf van dienst en nam foto's voor de website van de club. We stapten door het Mortagnebos en via enkele mooie veldwegels bereikten we de rustpost.

 


Hier nam ik afscheid van beiden want ik wandelde van hieruit terug naar de startzaal in Moen. Luc en Willem hadden zich ingeschreven voor het parkoers van 30km. Onderweg naar Moen liepen we nog door het Orveytbos, gelegen langs het kanaal Kortrijk-Bossuit. Dit bos werd einde van de jaren 1980 aangelegd op een oud kleistort.

 



In Moen mochten we nog een bezoekje brengen aan de brouwerij "Alvinne" (http://www.alvinne.com/) en mochten er proeven van een "Morpheus". Het biertje smaakte heerlijk.



Na aankomst liet ik mijn wandelboekje afstempelen en praatte nog wat na.
Ik had genoten van een mooie wandeltocht door de prachtige, golvende streek tussen Leie en Schelde.
Een pluim voor de organisatie door de wandelclub de "12 uren van Lauwe" en voor Marc, de parkoersmeester.

Mijn fotoreportage : Moen 25 augustus 2013



Labels: ,

zaterdag 24 augustus 2013

24 augustus 2013 : Ieper (31km)

Vierdaagse van de Ijzer


Vandaag stapten we de laatste dag mee van de 41ste editie van de Vierdaagse van de Ijzer. Het startschot werd gegeven om 8h30 op de Grote Markt in Ieper. We stapten via Vlamertinge, Elverdinge, Boezinge en Langemark terug naar Ieper. We passeerden heel wat begraafplaatsen en monumenten die getuigen van de oorlog die de streek teisterde. Onderweg ontmoetten we ook heel wat bekende wandelvrienden, waaronder Hugo uit Aarschot, die alle 41 edities van de Vierdaagse voltooide. Proficiat.


Toen we vertrokken vanuit Ieper was het al een tijdje aan het regenen en dit zou nog een paar uurtjes blijven duren. In Vlamertinge hielden we een eerste, korte stop en dronken er een koffie. Via een modderige weg kwamen we in Elverdinge, waar we doorheen het prachtige kasteelpark en voorbij het kasteel stapten.


Ondertussen was het regenen gestopt en werden de paraplu's opgeborgen. Wat later kwamen we in Boezinge. We werden er aan de brouwerij "Het Sas" getrakteerd op een Hommelbiertje of een pils. Het smaakte heerlijk.


Daarna ging het via de vroegere spoorweg (Torhout-Ieper) in de richting van Langemark. Van hieruit trokken we naar de vredesstad Ieper en vervoegden de wandelaars van de andere afstanden. De paraplu's en regenjasjes moesten opnieuw worden bovengehaald want het was opnieuw beginnen regenen. Wat later bereikten we de aankomst in Ieper.
We hadden genoten van de tocht en de sfeer van de Vierdaagse.
Wegens tijdsgebrek konden we spijtig genoeg de Last Post aan de Menenpoort en het slotdefilé op de Grote Markt niet bijwonen.
Volgend jaar komen we beslist terug.

Hier kun je de foto's bekijken :  Vierdaagse 24 augustus 2013

Labels: ,

donderdag 22 augustus 2013

Vierdaagse van de Ijzer 2013

Deze week wordt van 21 tem 24 augustus de 41ste editie van de Vierdaagse van de Ijzer georganiseerd.

Er werd gisteren naar jaarlijkse traditie vanuit Oostduinkerke gestart. Er waren naar verluidt meer dan 6000 wandelaars. Vandaag werd gestart vanuit Poperinge en trok men richting Heuvelland.
Morgen is Diksmuide de startplaats. De tocht (althans het parkoers van 33km) gaat richting Lo en keert terug via Fortem en Lampernisse naar Diksmuide.
Op de slotdag  wordt traditioneel gestart en aangekomen in de vredesstad Ieper.  Er wordt gestapt via Vlamertinge, Elverdinge en Boezinge.
Na afloop is er dan nog de speciale Last Post onder de Menenpoort en het slotdefilé over de Grote Markt.
Ik wens alle deelnemers veel succes en een aangename Vierdaagse. Hopelijk zijn de weergoden jullie een beetje gunstig gezind. Aangezien ik deze week na mijn vakantie opnieuw het werk heb hervat, kan ik jammer genoeg enkel op zaterdag deelnemen. Ik hoop in de toekomst zeker nog eens de volledige 4-daagse te kunnen stappen.
Alle informatie betreffende de Vierdaagse kun je terugvinden op de site : http://www.4daagse.be/nl/

Labels: ,

zondag 18 augustus 2013

18 augustus 2013 : Willemeau (ADEPS) (15km)

Organisatie : Cercle d'Histoire de la Vallée du Rieu de Barges
Opnieuw een ADEPS-wandeling in le Tournaisis.
Ditmaal met vertrek vanuit Willemeau met passage in Froidmont en Espléchin.
Het verslag volgt.
Hier kun je de foto's bekijken : Willemeau 18 augustus 2013

Labels: , ,

zaterdag 17 augustus 2013

17 augustus 2013 : Deerlijk (30km)

Start vanuit de feesttent op de wijk Sint-Lodewijk-Deerlijk
16e Dwars door de Trompe.
Tocht richting Vichte en Ingooigem ( en een stukje Tiegemberg).
Hier kun je de foto's bekijken : Deerlijk 17 augustus 2013


Labels:

donderdag 15 augustus 2013

15 augustus 2013 : Wevelgem (29km)

Organisatie : 7mijl-stappers uit Moorsele.

We startten van de wijk "de Posthoorn", gelegen tussen Wevelgem en Menen. Het eerste deel stapten we via het onverharde jaagpad langs de Leie richting Wevelgem. We liepen over een privéterrein en voorbij de plaats waar in 1944 een Halifax neerstortte en 3 bemanningsleden stierven.

 


We passeerden eveneens de mooie, omwalde historische hoeve met prachtige poort "Kloosterhof". Dit is het vroegere neerhof van de Guldenbergabdij.

 


Na goed 4km was er een rustpost in de Porseleinhallen. Daarna stapten we terug naar de startzaal. Het tweede gedeelte van de tocht ging nu in de richting van Menen. We liepen opnieuw via de boorden van de "golden river" en stapten door het "diefhondbos".

 


We hadden nu een stempelcontrole op de wijk de Barakken. Deze wijk ligt tussen de Leie en de Franse grens. Na de controle stapten we een lus via een stukje Frankrijk (Halluin) en het eiland, gevormd door de rechtrekking van de Leie. We passeerden eveneens de jachthaven.

 


Na de lus stapten we via het Brouwerspark en het Park ter Walle (oude vestingmuren) opnieuw richting startzaal.

 


Hier kun je fotorepotage bekijken : Wevelgem 15 augustus 2013

Labels: ,